backgroundvisual_nieuw4
  • Stadscentrum

Amersfoort heeft een prachtig historisch centrum en parkeren is eenvoudig bij Parkeergarage Eemplein. De stad is al meer dan 750 jaar oud; in 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten. De twee stadsmuren zijn nog steeds zichtbaar in het stratenpatroon en in monumenten zoals de Kamperbinnenpoort, de Koppelpoort en de Monnikendam. In de hele stad voel je de historie, terwijl de dynamiek van alledag gewoon doorgaat. Een stadswandeling is een aanrader, maar ook winkelen of uitgaan krijgt extra sfeer met de historische charme van de stad.

Amersfoort is een echte waterstad die haar oorsprong en naam dankt aan de rivier de Eem (vroeger: Amer). De grachten geven de stad een heerlijke sfeer. De Eemhaven is in gebruik als plezierhaven, je kunt er sloepjes huren, gebruik maken van de fietsboot en gezellig lunchen of dineren aan het water. Via de Koppelpoort loop je in een paar minuten naar het centrum.

Voorkom lange parkeerfiles in het centrum en parkeer de auto gemakkelijk en snel in Parkeergarage Eemplein. Het ideale beginpunt voor een bezoek aan Amersfoort.

Handige en interessante links:

www.amersfoort.nl
www.tijdvooramersfoort.nl
www.vvvamersfoort.nl