backgroundvisual_nieuw4

winkelen

Vertrekpunt Eemplein

Eemplein is het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan het winkelhart van Amersfoort. Binnen 10 minuten wandel je via een mooie route naar het drukke stadshart.

De belangrijkste straat van het Amersfoortse winkelgebied is de Langestraat, daar kun je alles vinden wat je nodig hebt. Daarnaast zijn er verschillende, gezellige pleintjes, straatjes en winkelcentra met ieder een geheel eigen aanbod, zoals bijvoorbeeld het Sint Jorisplein, de Krommestraat, de Sint Jansstraat en het Mooierplein.

Alle winkels liggen op steenworp afstand van elkaar en om lekker wat te eten of te drinken is er volop diversiteit in horeca-gelegenheiden.

Openingstijden

De meeste winkels zijn doordeweeks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, op zaterdag tot 17.00 uur (Sint Jorisplein tot 18.30 uur). Donderdag is koopavond, de winkels zijn dan open tot 21.00 uur. Op maandagochtend zijn de winkels gesloten.

In Amersfoort is het iedere zondag koopzondag. De winkels in de binnenstad en de wijkwinkelcentra zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur. Woonwinkels, bouwzaken en tuincentra zijn op koopzondag open van 10.00-17.00 uur.

Ook op het Eemplein zijn de winkels elke zondag open. De meeste winkels op het Eemplein zijn op koopzondag open van 12.00-17.00 uur. De Albert Heijn is tot 19.00 uur geopend.